2016 - 2017
Afbeelding van It takes two to tango
8Mar 2017 16.00 - 19.00

Werken aan projecten is leuk en uitdagend, want wat is er leuker dan te werken aan vernieuwing en verandering? Voor het succes van projecten is heldere en continue afstemming tussen opdrachtgever en opdrachtnemer erg belangrijk. Te vaak zijn wederzijdse verwachtingen onduidelijk. In deze Qtime krijg je handvatten die bijdragen aan de effectiviteit van projecten.

Afbeelding van Begeleidingsbijeenkomst onderzoek 4 voor lio's
8Mar 2017 16.00 - 19.00

In de 4e begeleidingsbijeenkomst van je onderzoek ga je verder met het schrijven van je onderzoeksverslag. Op het programma staan methode, data verzamelen en analyseren. Je werkt weer zelfstandig en er is begeleiding voor het geval je ondersteuning nodig hebt.

Afbeelding van Bouwen aan je onderzoek IV: interpreteren en analyseren
8Mar 2017 16.00 - 19.00
Er is meer tussen hemel en aarde...

Er worden op school veel enquêtes gehouden. Een enquête kan een goede manier zijn om te weten te komen hoe en wat docenten/leerlingen denken over bepaalde onderwerpen in de school. Het interpreteren van de resultaten en het analyseren van de uitkomsten van een enquête levert vaak hele diverse conclusies op. Als je graag wilt weten wat de data je écht vertellen is deze workshop echt iets voor jou!

Dit is bouwsteen 4 van de thematoren over onderzoeksvaardigheden. De bouwstenen kunnen zowel los als opeenvolgend worden gevolgd.

Afbeelding van Omgaan met onderpresteerders (3 delen)
8Mar 2017 16.00 - 19.00

In deze Qtime krijg je hulpmiddelen aangereikt om in gesprek te komen met onderpresterende leerlingen en je leert leerlingen weer zelf verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces. Dit laatste oefen je met daarvoor opgeleide leerlingacteurs. Laat jouw leerlingen weer presteren naar hun vermogen. Eerdere deelnemers gaven deze training een ruime 8!

Afbeelding van Netwerk roostermakers: een heldere communicatie voeren
13Mar 2017 16.00 - 19.00

Ervaar jij als roostermaker wel eens miscommunicatie met je collega’s: een mail die verkeerd wordt geïnterpreteerd of een ‘luchtig’ bedoelde opmerking die wat ‘zwaar’ uitpakt? Wil jij je communicatie graag helder leren voeren en misverstanden voorkomen?

In deze netwerkbijeenkomst wisselen we daarover met elkaar van gedachten en biedt Marjolein Bakker, communicatiedeskundige, jou bruikbare tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Door meer inzicht te krijgen in communicatieve patronen, kun je je eigen communicatie beter sturen.

Afbeelding van De basishouding van de docent: Rust en ruis in je klas (kies max. 2 thema's)
13Mar 2017 16.00 - 19.00

Deze Qtime is volgeboekt! Op 10 april 2017 vindt nog een Qtime Rust en Ruis in de klas plaats.
Workshop 3: Rust en ruis in de klas: in een klas gebeurt van alles: we merken veel op, maar er gaat ook veel aan ons voorbij. Soms is er onrust en is het lastig te achterhalen hoe dat komt. In deze workshop train je je ‘scanner’ en leer je welke invloed je als docent kunt hebben op wat er speelt in de klas.

Afbeelding van Coachcafé: Het indentiteitsgesprek, met Rudy Vandamme
15Mar 2017 16.00 - 19.00

Na het geslaagde coachcafé in november 2016 en op het verzoek van veel collega’s hebben we Rudy Vandamme nogmaals uitgenodigd om praktisch met ons aan de slag te gaan met het identiteitsgesprek. We verkennen wat ‘professionele identiteit’ voor onszelf als coach/begeleider betekent. Als je voor jezelf namelijk niet scherp in beeld hebt wat je kleurt als coach/begeleider, is het ook moeilijk om goede gesprekken met coachees of studenten te voeren? In de setting van het coachcafé doe je niet alleen meer kennis op over het voeren  van identiteitsgesprekken, maar ontdek je ook wat coachen/begeleiden voor jou betekent en waar je voor staat.

Afbeelding van In gesprek met pubers: slechtnieuwsgesprekken
16Mar 2017 16.00 - 19.00
Dat zal ons (g)een zorg zijn

Het brengen van een minder prettige boodschap kan lastig zijn. Hoe bereid je je goed voor op zo’n gesprek? Over de aanpak van een slechtnieuwsgesprek, de verschillende fasen van het gesprek, het opvangen van reacties en hoe je vervolgens tot goede afspraken komt, leer je allemaal tijdens deze Qtime.

De tips en tools voor een professionele communicatie breng je meteen in de praktijk door uitgebreid te oefenen met leerlingacteurs. Je voert dus echte gesprekken met echte pubers. Je verbetert direct je communicatieve vaardigheden door de goed onderbouwde feedback die je ontvangt.

Afbeelding van Ongelofelijk goed schrijven: taal- en stijlfouten
20Mar 2017 16.00 - 19.00
Wat je zegt ben je zelf

Twijfel je bij het schrijven vaak aan je zinsbouw en woordkeus? Dan helpt deze Qtime je verder.

Afbeelding van Inspirerende vergadervormen
20Mar 2017 16.00 - 19.00
Net dat beetje meer...

Er bestaan nogal wat werkvormen die erop gericht zijn de creativiteit in een (team)vergadering te verhogen. Door deze technieken toe te passen, vergroot je de kans dat je als team een goede oplossing vindt voor een probleem of vraagstuk.