Afgelopen week heeft het VOC haar 5 jarig lustrum gevierd met een gezellige en informele borrel. De mensen die uitgenodigd waren hebben allemaal een bijdrage geleverd in de ontwikkeling van het VOC, het ontwikkelen van het aanbod of in de vorm van verzorgen van het Qtime etentje en organisatie rondom de Qtimes. Het was een gezellig weerzien in de prachtige ruime kantine van het Produs, één van de Quadraamscholen in Arnhem. 

Tijdens de Kennisparade van het VOC staan ontmoetingen en kennisuitwisseling centraal. Dit jaar over het thema: de dag van morgen 

Wij willen in het onderwijs de dingen graag steeds beter of net even anders doen. Het is best moeilijk om daar tijd voor te vinden, want de dagelijkse dingen slokken ons vaak op. Kennisparade wil jou helpen door precies die workshop aan te bieden die jouw les of werkdag van morgen nét even beter of anders maakt. We bieden een uitgebreid programma aan voor alle medewerkers waarbij opgedane kennis direct toepasbaar is tijdens jouw eerstvolgende werkdag.
 

Hoe bereiden we leerlingen het beste voor op de toekomst? Hoe kunnen we ze nog beter ondersteunen en nog meer uitdagen? Door wie kunnen deze vragen beter worden beantwoord dan door de leerlingen zelf? Precies.... tijdens PITCH@Quadraam krijgen leerlingen de kans om hun stem te laten horen en ons te vertellen wat ze zouden willen leren en hoe.

Vanuit de scholen worden ieder jaar door met name Lio-studenten onderzoeken gedaan naar onderwerpen die er voor ons allemaal toe doen.
Vaak hoor en zie je niets meer over deze onderzoeksresultaten en verdwijnt het onderzoek in een vergeten map op de computer, en dat is natuurlijk zonde!

Ga jij je verdiepen in één van deze vier innovaties? Neem een korte duik in de theorie en pas deze direct toe in de praktijk! Maak jouw les van morgen en van de toekomst nét even anders dan van vandaag. Vorig jaar gingen 35 enthousiaste docenten van Quadraam jou voor! Nu is het jouw beurt…